About Glen Jacobs

Al van jongs af aan had ik de voetbalmicrobe te pakken en is het nog steeds mijn passie!
Zelf geniet ik dan ook nog elke week van de spelvreugde maar ook van de kameraadschap die het voetbal ons geeft.

MAAR NA AL DIE JAREN IN DE VOETBALLERIJ BEN IK OOK GAAN INZIEN DAT HET ANDERS KAN EN MISSCHIEN WEL MOET!

Mijn voetbalvisie

Volgens mij is voetbal één van de “compleetste” sporten waar zowel snelheidkracht als techniek belangrijke factoren zijn. Toch wordt hier niet altijd even goed op ingespeeld.

In onze voetbalcultuur gaat het vaak als volgt:

Als zoon of dochter ga je met één of beide ouders naar een plaatselijke voetbalclub en je wordt er lid! Vervolgens werk je elke week een x-aantal teamtrainingen af. Maar wat als je merkt dat je bepaalde vaardigheden nog niet goed onder de knie hebt? Wat als je als speler/speelster ondervindt dat je vaak met een blessure aan de kant zit? Of steeds puur op kracht wordt afgetroefd. En dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar waar kan je dan terecht?

Zelf ondervond ik dat het zelfstandig trainen en/of wedstrijdjes spelen in de tuin en op het plaatselijk veldje niet genoeg was. Verder merkte ik ook dat ik steviger en dus ook krachtiger moest worden. Op mijn 16e mocht ik dan eindelijk naar de fitness. Daar werd me de vraag gesteld wat mijn doel was. Vervolgens kreeg ik “mijn krachtschema in functie van voetbal ”wat eigenlijk niet meer was dan wat algemene krachtoefeningen met vooral beenspieren en wat conditietraining op de loopband. NET dit kan volgens mij anders!

Bovendien vraag ik me af waarom we het normaal vinden dat we in andere sporten wel werken met privé trainer(s) of deelnemen aan smallgroup trainingen. In het voetbal is dit echter nog niet ingeburgerd en wordt deze manier vaak en onterecht als luxe gezien.

MIJN DOEL

Door dit alles ben ik gekomen tot dit concept waar functionele fitness en voetbal hand in hand gaan. Waar zowel de voetballer/voetbalster als andere atleten uit verscheidene sporttakken terecht kunnen om te trainen in functie van het door hen opgestelde doel.

Verder kijken we ook naar alle mensen die gewoon willen bewegen en/of gezonder willen worden. Deze groep mensen trainen met elk hun eigen doel voor ogen. En laat het juist ons doel zijn om al deze doelen te behalen samen met jullie en dit met de extra voordelen die functionele fitness met zich meebrengt.